Alhamdulillah! Praise to Allah...

Daisypath Happy Birthday tickers


Friday, December 7, 2012

Selamat tinggal SPM 2012...


Bismillahirrahmanirrahim.


Freedom!!!

Alhamdulillah, itulah apa yang saya rasakan hari ini. Sepatutnya saya mengatakan kalimah itu pada hari semalam (6/12/11) tetapi router buat hal dan rosak.

Setelah sebulan saya tidak tulis apa-apa entri untuk blog ini, seperti yang dijanjikan, saya akan menulis entri setelah saya selesai menjawab SPM.

Saya ada menerima jadual SPM 2012 seminggu sebelum SPM kalau tidak silap.


Jadual yang saya tampal di rumah.


Sepanjang SPM, untuk kertas pukul 8.00 pagi iaitu Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Sejarah, Mathematics, Pendidikan Syariah Islamiah, Science, Perdagangan, dan Bahasa Arab, saya akan keluar dari rumah lebih kurang pukul 6.40 pagi kerana saya takut kesesakan lalu lantas dan buat saya panik.

Bagi kertas, Pendidikan Al-Quran dan Assunnah dan Ekonomi Asas, saya datang agak lewat sedikit dalam pukul 8.30 kerana kertas-kertas tersebut mula lambat.

Tiga hari sebelum SPM, saya ada menerima slip kemasukan.

Slip inilah yang menemani saya semasa saya SPM bersama 'rakan karibnya', kad penganalan.


Kad pelajar juga yang selalu saya pakai. (Abaikan muka saya xD)


Inilah nombor label meja saya. Selesai sahaja kertas terakhir iaitu Ekonomi Asas Kertas 2, saya terus cabut label ini. (Untuk buat kenangan)

Cerita pula tentang pengawas peperiksaan. Alhamdulillah, kami semua (kawan-kawan saya) dapat pengawas peperiksaan yang baik. Ketua pengawas peperiksaan pun kelakar.

Semasa berakhirnya kertas Ekonomi, ada yang keluar awal dan jerit bagaikan histeria. Memang nampak sangat macam baru terlepas dari penjara xD

Berakhir sudah SPM 2012. Selamat tinggal SPM, baju sekolah, dan sekolah.
Post a Comment